Malin

Defekt?
Hur jag än gör och vad jag än försöker tänka så återkommer alltid de gnagande tankarna om att min kropp är defekt. Skadad för livet. Dagligen utsätter jag mig för situationer där jag påminns om att min kropp inte längre fungerar som den ska. Ibland går det bättre att distrahera sig från alla kroppsliga intryck. Mycket beror så klart på faktorer som sömn, stress och allmän oro. De dagar jag lyckas stänga av som bäst är också de mentalt bättre. Men vad som är hönan och ägget är svårt att svara på. Mår jag bättre mentalt för att kroppen just den dagen känns LITE bättre? Eller hur mycket handlar om tankar, känslor och inställning? Jag skulle tro att det är en kombination.
 
Även om de senaste veckorna har vart betydligt bättre psykiskt så kvarstår det faktum att jag verkar kunna påverka kroppen väldigt lite. Jag har hittat en del strategier som oftast fungerar. Men de gör det inte alltid. Och att numera våga utmana kroppen genom att vara mer aktiv är givetvis ett väldigt stort framsteg. 
 
Men det krävs så himla lite för att jag ska falla. Småsaker eller situationer som triggar mina negativa tankar. Oron för framtiden som inte går att stänga av. Sorgen över att ha förlorat så mycket. Även om jag vet att man kan komma långt genom att tänka positivt, vara lösningsfokuserad och att försöka vara i nuet så är det så förbannat svårt. 
Jag behöver verkligen dagar då jag tillåts att sörja. Det måste få vara okej för mig att älta och ifrågasätta varför det skulle bli så här. För om jag inte bearbetar och sörjer så orkar jag inte vara stark i längden. 
 
Min kropp har fått utså mycket genom åren. Jag har sett ner på den. Vart missnöjd. Späkt den. Pressat den. Det här sörjer jag något oerhört idag. Min fantastiska, starka, tåliga kropp. Den har burit och fött två barn. Tagit mig igenom så många fysiska och psykiska utmaningar. Den har egentligen aldrig svikit mig. Det är bara jag som har svikit den. Genom att nedvärdera. Men det är slut på det nu. För oavsett om den är defekt eller inte- så har den åstadkommit och ska fortsätta att åstadkomma underverk, varje dag, resten av livet. Jag lovar att ta väl hand om dig nu. Jag ska inte svika dig igen.